Sunday, September 18, 2011

O nas

NA KRATKO:
Smo neprofitno združenje Vis Feminea Od Spočetja Do Korakov, nudimo podporo, pomoč in informiranje pred zanositvijo, med nosečnostjo, med porodom, po porodou in pri dojenju.


(veliko)VEČ:
Z vzpodbudo in pomočjo smo novembra 2010 ustanovili združenje Vis Feminea Od Spočetja Do Korakov. Andreja (strast), Janja (srce in znanje), Igor (idejna podpora in vzpodbuda), Samo (moralna podpora). 

Zavezali smo se širiti znanje naravnega ritma in ženske moči od spočetja do korakov. 

Ideja o združenju se je spočela, ko se je ustanoviteljica Andreja pripravljala na drugi porod. 
Odkrila je resnico o porodu in po treh različnih porodnih izkušnjah občutila nepopisno željo vsem ženskam "zakričati" resnico o porodu. 

Naš cilj so srečne mamice, otročki, atiji, družine.
Cilje dosegamo z informiranjem, podporo in pomočjo. Organiziramo različna redna druženja, srečanja, delavnice, predavanja.

Naše teme so povezane s časovnim obdobjem od spočetja pa do samostojnih korakov in morda še naprej ali prej :) 
Namenjene so parom, ki želijo zanosti, mamicam, atijem, družinam, bodočim staršem, staršem, sorodnikom, prijateljem, skratka vsem, ki jih izbrana tema zanima.
Sodelujemo tudi s strokovnjaki iz Slovenije in tujine in organiziramo njihva zanimiva ter unikatna predavnja, delavnice. 
Prav tako vodimo različne projekte za ozaveščanje pomembnosti naravnega ritma od spočetja do korakov. Eden od teh projektov je "Materino mleko je najboljša formula", s katerim želimo doseči, da je doječa mamica povsod enako (ali še bolj) dobrodošla, kot je tista, ki dojenčka hrani po steklenički.

Verjamemo, da se izkušnje v nosečnosti in porodna izkušnja zapišeta v otrokov um, kot celičen zapis. Kasneje se te izkušnje reflektirajo v karakterju osebe, v katero otrok odraste.

Če bi mame že v nosečnosti občutile popolni mir, mirnost in srečo, če bi živele harmonično, jedle zdravo in uravnoteženo, usmerjale pozitivne misli in občutke svojemu še ne rojenemu otročku in bi rodile v miru, s spoštovanjem, kot je narava namenila, bi čez čas človeška rasa bila preččena sovraštva, sporov, vojne, doživela bi mir, srečo in raj na zemlji.

Skupaj za raj na zemlji!

No comments:

Post a Comment