Thursday, August 11, 2011

Kaj pa če?! (porod doma)


Kaj pa če!?
Ja, kaj pa če boš imela prometno nesrečo, ko se boš peljala iz porodnišnice?

Veš, da je statistično gledano večja verjetnost za to, da boš imela prometno nesrečo, kot pa da bo pri skrbno načrtovanem (pregledi, norme, usposobljeno osebje,....) porodu doma šlo nekaj zelo narobe?

Zdravstveno osebje zelo razumem, še posebaj porodnišnice, kjer se vsakodnevno soočajo z rizičnimi primeri, s prezgodnjimi porodi,... da imajo polno neprijetnih izkušenj in delujejo iz strahospoštovanja do življenja in zdravja mamice ter otročka.
Toda večkrat lahko intervencije, s katerimi mislite, da rešujejo življenja in zdravje, ravno povzročijo ogožanje živlljenja in zdravja.

"Ženske in zdravniki so mnenja, da več kot je intervencij, bolj je varen porod. Tu ni vprašanja, intervencije rešujejo življenja. Vendar problem je tu: pri normalnih, zdravih ženskah bo manj kot 10% zašlo v težave. Torej, ko nudite isti standard tudi ostalim 90%, ki bodo normalno rodile, potem boste ovirali in zavozili normalen proces poroda za zdrave."
- dr.med. Christiane Northrup

Jaz trdim: navečja razlika med porodom v porodnišnici in porodom doma je, odgovornost. Kdo odgovarja, kdo prevzema odgovornost?

Tukaj ne govorimo o rizičnih nosečnicah, ne govorimo o anomalijah, ki nakazujejo možnosti večjih zapletov pri porodu,....
Kot sem že rekla, je logično, da bo mamica rodila s skrbno planiranim CR, ker je pred leti imela transplantacijo ledvice.
Tej mamici ne bi niti pod razno svetovala kar koli druga!!!
Že to, da so ji "dovolili" zanosti je ogromno!

Tukaj govorimo o zdravih nosečnicah, o zdravem telesu in duhu.

Nekaj posnetkov, ki jih zelo priporočam:
http://youtu.be/mwqLrHMbK1​g
http://youtu.be/vRjSmR9QmY​g
http://youtu.be/NcHdF1eHhg​c

No comments:

Post a Comment